Dėl skonio ginčijamasi

16,99 €
Loading

Šios knygos herojus – homo edens (lot. valgantis žmogus). Aukšto lygio, intelektualus, tobulas valgytojas arba tiesiog gurmė. Žurnalistas, gastronomijos ekspertas ir knygų autorius Paulius Jurkevičius praveria skaitytojams gurmė gyvenimo užkulisius ir pasakoja apie tai, kaip prisiliesti prie skonio esmės ir patirti valgymo malonumą.

Tikras gurmė yra drąsus, turi gerą humoro jausmą, nuolat siekia žinoti daugiau ir, svarbiausia, skonis jam – filosofija, o ne tuštybė. Toks yra šios knygos autorius, toks gali būti ir Tu, nes gurmė, pasak P. Jurkevičiaus, veikiau tampama, o ne gimstama.

Gastronominio tobulėjimo paslaptys knygoje atskleidžiamos su subtiliu humoru ir papildytos įdomiais faktais bei netikėtomis istorijomis. Sužinosite, ką kavai suteikia cukraus maišymas priešingu šaukštelio galu, kodėl vienoje iš Italijos bažnyčių ant altoriaus padėta pastos, kas yra gastronominis auklėjimas ir galiausiai – kodėl dėl skonio visada ginčijamasi?

Pajuskite tikrą valgymo malonumą ir leiskitės užvaldomi skonio filosofijos. Kaip tikras gurmė.

 

 

Apie autorių:

Paulius Jurkevičius Italijoje gyvena nuo 1995 metų. Dirbo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentu Romoje ir Vatikane, vėliau bendradarbiavo su „Verslo žiniomis“, „Veidu“, „Žinių radiju“. Šiuo metu – naujienų portalo „15min“ apžvalgininkas, šio portalo rubrikos „Tavo Roma“ autorius. Išleido keturias knygas: „Staltiesės ritmu“ (2010), „Italija“ (bendraautoris, 2012), „Sava Roma“ (bendraautoris, 2014), „Knyga apie ypač tyrą“ (2015).   

Daugiau informacijos
EAN kodas 9786090402047
ISBN kodas 9786090402047
SKU 000000000002170672
Leidimo metai 2017-03-01
Originalo kalba Lietuvių
Viršelio tipas Kietas
Puslapių skaičius 272
Spalvingumas Dvispalvis
Formatas 21x15,5x1,9
Leidykla Obuolys, Media Incognito Leidykla, UAB

Parašykite savo atsiliepimą

Pasirinkite įvertinimą
Kontaktiniai duomenys
Registruokite klaidą