Skonio žinynas: skonių deriniai, receptai ir idėjos išradingam virėjui

17,37 €
Loading

Ar kada galvojote apie tai, kodėl vieni dalykai dera, o kiti ne? O gal trūko įkvėpimo, ką daryti su ryšeliu burokėlių?

Menas sujungti maisto produktų skonius, kad jie harmoningai derėtų tarpusavyje, ilgus metus buvo ir vis dar tebėra iššūkis virtuvės meistrams. Niki Segnit „Skonio žinynas“ – pirmoji knyga, puslapis po puslapio pasakojanti, kodėl produktai susilieja (arbe ne) į tobulą skonio simfoniją.

Ši knyga – unikalus maisto derinių rinkinys, pristatantis vieną derinį po kito abėcėlės tvarka: nuo klasikinių (aviena ir abrikosai), šiais laikais populiarių (šokoladas ir čili pipirai) iki neįprastų derinių (arbūzas ir austrės).  Estetiškas ir informatyvus „Skonio žinynas“ yra ne tik puikus vadovas, padėsiantis tobulėti virtuvėje, bet ir sąmojingas, inteligentiškas skaitinys, kuris gali priversti nemiegoti visą naktį.

„Skonio žinyne“ pateikiama 980 derinių, o į jų aprašymus įausta 200 receptų arba jų užuominų. Knygoje nėra patiekalų ar jų ingredientų nuotraukų – vienintelės knygos iliustracijos, tai spalvingos grafinės skonių paletės, pradedančios kiekvieną atskiros skonių temos skyrių.


Iki dvidešimties Niki Segnit mokėjo ne ką daugiau nei nuskusti bulves, kol vieną dieną, beveik netyčia, pajuto malonumą gaminti. Nors ir mėgaujasi rafinuotais restoranų patiekalais, autorė nebando jų atkartoti, o verčiau eksperimentuoja gamindama namuose pagal kasdienius skirtingų šalių receptus.

Niki Segnit – marketingo specialistė, dirbusi su daugeliu garsių saldumynų, užkandžių, vaikų maisto, prieskonių, pieno produktų, alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų prekių ženklų. Su vyru gyvena Londono centre.

Daugiau informacijos
EAN kodas 9785415022144
ISBN kodas 9785415022144
SKU 000000000002141947
Leidimo metai 2011-11-01
Originalo kalba Anglų
Viršelio tipas Kietas
Puslapių skaičius 400
Spalvingumas Nespalvotas
Pav. originalo kalba The Flavour Thesaurus
Formatas 22x13,5x4
Leidykla Leidykla Vaga UAB

Parašykite savo atsiliepimą

Pasirinkite įvertinimą
Kontaktiniai duomenys
Registruokite klaidą