Alfas Ivanauskas

Alfas Ivanauskas, gimęs 1984 m. yra žinomas lietuvių kulinaras, televizijos laidų vedėjas, kulinarinių knygų autorius ir gastronomijos ekspertas. Jo kūrybiškumas ir gebėjimas suderinti tradicinius lietuviškus patiekalus su moderniais elementais pelnė jam didelį pripažinimą ir populiarumą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.
Alfas gimė ir užaugo Lietuvoje, baigė Pabradės „Ryto“ gimnaziją. Vėliau studijavo Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Švietimo akademijoje.
Alfas Ivanauskas yra žinomas televizijos laidų vedėjas, dažnai pasirodo su naujais ir netikėtais kulinariniais TV projektais. Jo laidos yra populiarios ne tik dėl įdomių receptų ir praktiškų kulinarinių patarimų, bet ir dėl jo itin charizmatiškos laidų vedimo manieros. Jis geba paprastai ir aiškiai paaiškinti sudėtingus kulinarinius procesus, todėl jo laidos yra mėgstamos tiek pradedančiųjų, tiek patyrusių virėjų.
Svarbus jo profesinės veiklos aspektas yra sąsaja su VMGonline (Virtuvės mitų griovėjai) – populiariu kulinarijos tinklalapiu ir žurnalu, kuriame Alfas dalijasi savo receptais, patarimais ir kulinarinėmis naujienomis. VMGonline tai tarsi platforma, kurioje jis gali pristatyti savo kūrybą plačiajai auditorijai.
Be televizijos laidų ir veiklos VMGonline, Alfas yra parašęs keletą kulinarinių knygų, kurios jau spėjo tapti bestseleriais. Jo knygos pasižymi ne tik išskirtiniais receptais, bet ir estetišku pateikimu bei įkvepiančiomis istorijomis.
Alfas yra knygos „7 ingredientai. Draugams“ (2018 m.) bendraautorius su garsiais Lietuvos: šefu - Martynu Praškevičiumi ir konditeriu - Ali Gadžijevu. Šioje knygoje dalijamasi paprastais, bet išskirtiniais receptais, kuriems paruošti reikia tik septynių ingredientų. 2019 m. Alfas, bendradarbiaudamas su populiariu personažu „Kakė Makė“ išleido vaikams skirtą kulinarinę knygą - „Kakė Makė. Virtuvėje su Alfu Ivanausku“. Joje pateikiami linksmi ir lengvai paruošiami receptai. 2020 metais bendradarbiaudamas su Agne Jagelavičiūte sukūrė receptų knygą - „Gal pavalgom?“, kurioje pateikiami itin skanūs ir sveiki receptai.
2022 m. Alfas išleido net dvi virtualias sezonines knygas „Saulės nubučiuoti – mano suvilioti“ – vasaros receptų knyga, kurioje pateikiama 200 puslapių skaniausių receptų su sezoniniais vaisiais ir daržovėmis. Kita virtuali knyga - „Kartu Kalėdos“, kurioje pateikiami patarimai šventiniams receptams ir tvariems dekoro elementams. Tais pačiais metais išleista „Malda skoniui“ pateko tarp 10 geriausių pasaulyje kulinarinių knygų „World Gourmand Cookbook Awards“ konkurse ir laimėjo inovatyviausios ir kūrybiškiausios kulinarinės knygos apdovanojimus.
Alfas Ivanauskas taip pat aktyviai dalyvauja gastronomijos renginiuose, seminaruose ir mokymuose, kur dalijasi savo žiniomis ir patirtimi su kitais maisto entuziastais. Jis nuolat ieško naujų idėjų ir tendencijų kulinarijos pasaulyje, stengiasi įkvėpti žmones gaminti ir mėgautis maistu.
Jo veikla apima ne tik kulinariją, bet ir maisto fotografiją bei stiliaus kūrimą. Alfas yra žinomas dėl savo išskirtinio dėmesio detalėms ir gebėjimo paversti kiekvieną patiekalą tikru meno kūriniu. Jo kulinariniai projektai dažnai yra pristatomi įvairiuose leidiniuose ir žiniasklaidos priemonėse.
Alfas Ivanauskas yra įkvėpimo šaltinis daugeliui žmonių, siekiančių tobulėti kulinarijos srityje. Jo darbas ir pasiekimai skatina žmones eksperimentuoti, atrasti naujus skonius ir mėgautis maisto gaminimu.