Pegasas
Pegasas

Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje kunigaikštystė je

  • -20%Nuolaida
14,63 
Registruokitės ir sutaupykite 3,66  (-20%)
18,29 
  • Atsiėmimas knygyne
    nuo 0 – 1.99 €

    Atsiimkite per 2-4 d.d.

    Nemokamas atsiėmimas užsakymams nuo 20 €

  • Atsiėmimas paštomate
    nuo 0 – 2.49 €

    Atsiimkite per 2-4 d.d.

    Nemokamas atsiėmimas užsakymams nuo 30 €

  • Pristatymas kurjeriu
    nuo 0 – 2.99 €

    Pristatysime per 2-4 d.d.

    Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 30 €

Apie prekę

Norėdami svečius iš užsienio supažindinti su savo nacionaline virtuve, dažniausiai juos vaišiname didžkukuliais. Tačiau ar tikrai esame teisūs Lietuvos kulinarines tradicijas siedami su bulviniais patiekalais?
Ši knyga – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, atskleisianti, ką valgė ir gėrė Lietuvos didikai bei valstiečiai, kaip formavosi Lietuvos nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus iš tiesų turėtume vadinti nacionaliniais. Autorius, remdamasis istoriniais metraščiais, istorinėmis kulinarinėmis knygomis ir savo archeologiniais tyrimais, išplečia Lietuvos kulinarijos paveldo ribas ir atskleidžia, jog senovės lietuvių virtuvė buvo gausi ne tik bulvinių patiekalų, bet ir įvairių žvėrienos, daržovių, grūdinės kultūros valgių, gardžiausių desertų ir gėrimų. LDK valdovų stalai mažai kuo tesiskyrė nuo įtakingiausių Europos karalių.
Skaitytojai ras ne tik istorinių LDK kulinarijos pasaulio realijų, gastronominių detalių, bet ir 60 autentiškų receptų iš XVII–XVIII a. kulinarijos knygų, kurie yra rekonstruoti ir pritaikyti šiuolaikinei virtuvei.
Dr. Rimvydas Laužikas (g. 1971) – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas, prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, Lietuvos archeologijos draugijos narys. Jis aktyviai dalyvauja įvairiuose Dubingių piliavietės tyrimų projektuose, kurie neretai atskleidžia vienos įtakingiausių ir turtingiausių LDK didikų giminės – Radvilų – valgymo įpročius. R. Laužikas yra parašęs ne vieną dešimtį mokslinių straipsnių, taip pat yra monografijų „Radvilų tėvonija Dubingiuose“ ir „Radvilų dvaras Dubingiuose“ bendraautoris. Jis administruoja Lietuvos kulinariniam paveldui skirtą tinklaraštį <http://kulinarinispaveldas.blogspot.com>.


Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
  • Autorius
    Rimvydas Laužikas
  • Leidykla
    Briedis, K. Mickevičiaus leidykla
  • Leidimo metai
    2014-02-24
  • Viršelio tipas
    Kietas
  • Puslapių skaičius
    208
  • Formatas
    22,5x25x1,7
  • Spalvingumas
    Spalvotas
  • Originalo kalba
    Lietuvių
  • SKU
    000000000002156123
  • EAN kodas
    9789955264637
  • ISBN kodas
    9789955264637

Palikite atsiliepimą pirmieji

Jus taip pat gali sudominti


Neseniai peržiūrėtos prekės

Meniu
Turite klausimų? Susisiekite su mumis