- 30%
- 30%

Restorane pas Jurgą ir Paulių

20,29 €
Registruokitės ir sutaupykite 8,70 € (30%)
28,99 €
Loading
Paulius Jurkevičius – politikos, gastronomijos temų apžvalgininkas, žurnalistas, knygų autorius, Italijos užsienio žurnalistų asociacijos „Associazione della Stampa Estera in Italia“ narys. Buvo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentas Romoje ir Vatikane. Jo apžvalgos publikuojamos žurnaluose „Verslo klasė“, „Veidas“, žinių portaluose www.15min.lt, www.delfi.lt ir kitur.

Jurga Jurkevičienė – ilgametė aukštosios mados apžvalgininkė, žurnalistė, knygų autorė, publikavusi gausybę straipsnių Lietuvos ir Italijos spaudoje, naujienų portaluose. Ji − nepakeičiama Romos ir Milano mados savaičių ambasadorė, su kuria mielai bičiuliaujasi tokie stiliaus „dievai“, kaip Giorgio Armani, Donatella Versace, Domenico Dolce bei Stefano Gabbana.

Kone du dešimtmečius praleidę Italijoje, J. ir P. Jurkevičiai įkūrė restoraną „Pas Jurgą ir Paulių“. Jau penkerius metus restoranas veikia Romoje, o bene dešimtmetį skaičiuoja jų išvažiuojamosios vakarienės į Lietuvą ir kitas pasaulio šalis.

Knygoje rasite ir receptų, ir daug informacijos apie maistą. Rasite ir tai, ko nėra nė vienoje receptų knygoje, − gastronomijos terminų žodynėlį italų kalba. Suprasite, kaip derinti patiekalus su alyvuogių aliejumi.

Mes patys suteikėme savo restoranui sparnus. Tikrąja žodžio prasme. Restoranas „Pas Jurgą ir Paulių“ pakeitė kryptį ir iš Romos ėmė skristi į įvairiausius Lietuvos miestus, juose įsikūrusius restoranus. Lietuvoje surengėme daugiau kaip 100 edukacinių vakarų. 

Kviečiame į nepaprastą skonio kelionę!  

———

„Jurga ir Paulius Jurkevičiai – be abejonės, geriausiai apie Italiją išmanantys Lietuvos žurnalistai. Džiaugiuosi, kad turime knygą, kurioje ne tik pačių patikrinti ir išgyventi itališkosios gastronomijos skoniai, svarbūs receptai, bet ir daug dėmesio tyram kokybiškam alyvuogių aliejui.“
Beata Nicholson, žurnalo „Beatos virtuvė“ leidėja
  
„Sovietmetis sunaikino gastronominę Lietuvos tradiciją. Po truputį ją vėl atrandame. Jurkevičių šeimos knyga veda mūsų maisto kultūrai svarbiais itališkos virtuvės takais: per alyvmedžių ūkius, ragaujant traškią duoną, pjaustant spalvinguosius pomidorus, paprikas ir baklažanus, „gliaudant“ artišokus, ieškant trumų, gaminant pastą...“
Rimvydas Laužikas, Vilniaus universiteto profesorius, gastronomijos istorikas
 
„Praėjo nemažai laiko, bet iki šiol prisimename visus vakarienės Romoje „Pas Jurgą ir Paulių“ ingredientus – šviežutėlius ančiuvius, pinijas, Jų Didenybę artišokus, gorgonzolą, puikiai parinktą vyną. Meistriškai suderinti skoniai! Klausimas tik vienas: kada kartojam?“
Jurgita ir Audrius Morkūnai, profesionalūs gidai, Kreta
Daugiau informacijos
SKU 000000000002185642
EAN kodas 9786098105544
ISBN kodas 9786098105544
Spalvingumas Spalvotas
Puslapių skaičius 320
Leidimo metai 2020-11-04
Viršelio tipas Kietas
Originalo kalba Lietuvių
Leidykla Aukso pieva IĮ

Parašykite savo atsiliepimą

Pasirinkite įvertinimą