Tapkite Pegaso klubo nariu ir sutaupykite! Ne knygoms iki -20% >>>
Pegasas
Nemokamas pristatymas nuo 30 Eur
Nemokamas atsiėmimas tą pačią darbo dieną
Išskirtiniai pasiūlymai Pegaso klubo nariams
Saugus pirkimas
Elektroninė knyga

Ugnis. Kaip maisto ruošimas lėmė žmogaus evoliuciją. E.knyga

Elektroninė knyga
5,0/5(1)
-75%
3.31
Tapkite Pegaso klubo nariu ir sutaupykite: 9.94
13.25
Atsisiųskite nemokamą PEGASO programėlę
  • Pirkite el. knygas arba užsisakykite prenumeratą Pegasas.lt
  • Įsigytoms el. knygoms naudokite savo skaityklę arba atsisiųskite PEGASO programėlę, kurioje prisijungsite savo Pegasas.lt paskyros duomenimis.
  • Prenumeratos knygas galėsite skaityti patogioje PEGASO programėlėje.
Atsisiųskite programėlę iš google playAtsisiųskite programėlę iš App store

Apie prekę

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“ Publishers Weekly

 

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.  

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

 

 

Knygoje Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

 

 

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

 

 

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“ Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 

Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
Autorius
Leidykla
Alma littera
Pav. originalo kalba
Catching Fire: How Cooking Made Us Human
Leidinio kalba
Lietuvių
Prekės kodas
000000000011002678
EAN kodas
9786090145784
ISBN kodas
9786090145784
Richard Wrangham - Ugnis. Kaip maisto ruošimas lėmė žmogaus evoliuciją. E.knyga - 000000000011002678

Ugnis. Kaip maisto ruošimas lėmė žmogaus evoliuciją. E.knyga

Elektroninė knyga
5,0/5(1)
-75%
3.31
Tapkite Pegaso klubo nariu ir sutaupykite: 9.94
13.25

Atsiliepimai

5,01 įvertinimo
1 pirkėjai jau įvertino šią prekę, įvertinkite ir Jūs!
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
5/5
Emilija
2022-01-14
Neautentiškas komentaras
Knyga, pateikianti itin daug naujų, šviežių žinių, joje pristatomas ne visai tipinis požiūris į maistą ir žmogaus evoliuciją. Tikras atradimo džiaugsmas. Padės visiškai kitaip pažvelgti į save, į žmogų kaip homo sapiens, į tai, ką ir kaip valgome.