Pegasas
Pegasas

Ugnis. Kaip maisto ruošimas lėmė žmogaus evoliuciją. E.knyga

  • ePubElektroninė knyga
10,64 
Pasirinkite knygos tipą:
Elektroninė knyga
Įsigytą el. knygą rasite skiltyje „Mano paskyra“. Elektroninę knygą ePUB formatu galėsite skaityti formatą palaikančiose el. knygų skaityklėse arba, naudodami specialią skaitymui skirtą programėlę, savo telefone ar kompiuteryje.

Apie prekę

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“ Publishers Weekly

 

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.  

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

 

 

Knygoje Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

 

 

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

 

 

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“ Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 


Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
  • Autorius
    Richard Wrangham
  • Leidykla
    Alma littera
  • Vertėjas
    Andrius Navickas, Dominyka Marija Navickaitė
  • Puslapių skaičius
    304
  • Formatas
    21,3x14,3x2,6
  • Pav. originalo kalba
    Catching Fire: How Cooking Made Us Human
  • Originalo kalba
    Anglų
  • SKU
    000000000011002678
  • EAN kodas
    9786090145784
  • ISBN kodas
    9786090145784

Palikite atsiliepimą pirmieji

Jus taip pat gali sudominti


Neseniai peržiūrėtos prekės

Meniu
Turite klausimų? Susisiekite su mumis