Pegasas
Pegasas

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

  • -55%Nuolaida
8,50 
Registruokitės ir sutaupykite 10,39  (-55%)
18,89 
  • Atsiėmimas knygyne
    nuo 0 – 1.99 €

    Atsiimkite per 1-2 d.d.

    Nemokamas atsiėmimas užsakymams nuo 20 €

  • Atsiėmimas paštomate
    nuo 0 – 2.49 €

    Atsiimkite per 1-3 d.d.

    Nemokamas atsiėmimas užsakymams nuo 30 €

  • Pristatymas kurjeriu
    nuo 0 – 2.99 €

    Pristatysime per 1-3 d.d.

    Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 30 €

Apie prekę

Knyga apdovanota LOS ANGELES TIMES knygos premija.

Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.


„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“ Publishers Weekly

 

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.  

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

  

Knygoje Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

  

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

  

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“ Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 


Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
  • Autorius
    Richard Wrangham
  • Leidykla
    Alma littera
  • Vertėjas
    Andrius Navickas, Dominyka Marija Navickaitė
  • Leidimo metai
    2021-06-15
  • Viršelio tipas
    Kietas
  • Puslapių skaičius
    304
  • Formatas
    21,3x14,3x2,6
  • Pav. originalo kalba
    Catching Fire: How Cooking Made Us Human
  • Originalo kalba
    Anglų
  • SKU
    000000000001112447
  • EAN kodas
    9786090145791
  • ISBN kodas
    9786090145791

Palikite atsiliepimą pirmieji

Jus taip pat gali sudominti


Neseniai peržiūrėtos prekės

Meniu
Turite klausimų? Susisiekite su mumis