Tapkite Pegaso klubo nariu ir sutaupykite! Ne knygoms iki -20% >>>
Pegasas
Nemokamas pristatymas nuo 30 Eur
Nemokamas atsiėmimas tą pačią darbo dieną
Išskirtiniai pasiūlymai Pegaso klubo nariams
Saugus pirkimas

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

5,0/5(1)
Sandėlyje
-77%
4,34 
Tapkite Pegaso klubo nariu ir sutaupykite: 14,55 
18,89 

Kainos el. parduotuvėje Pegasas.lt ir Pegaso fiziniuose knygynuose gali skirtis.

Atsiėmimas knygyne
0,00 

Paruošime tą pačią darbo dieną
NEMOKAMAI

Atsiėmimas paštomate
nuo 0 € iki 2,49 €

Išsiųsime per 1-2 d. d. 
Užsakymams nuo 30 € NEMOKAMAI

Pristatymas kurjeriu
nuo 0 € iki 3,49 €

Išsiųsime per 1-2 d. d. 
Užsakymams nuo 30 € NEMOKAMAI

5,01 įvertinimo
1 pirkėjai jau įvertino šią prekę, įvertinkite ir Jūs!
5/5
Emilija

Knyga, pateikianti itin daug naujų, šviežių žinių, joje pristatomas ne visai tipinis požiūris į maistą ir žmogaus evoliuciją. Tikras atradimo džiaugsmas. Padės visiškai kitaip pažvelgti į save, į žmogų kaip homo sapiens, į tai, ką ir kaip valgome.

2022-01-14
Neautentiškas komentaras

Apie prekę

Knyga apdovanota LOS ANGELES TIMES knygos premija.

Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.


„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“ Publishers Weekly

 

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.  

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

  

Knygoje Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

  

KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

  

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“ Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 

Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
Autorius
Leidykla
Alma littera
Vertėjas
Andrius Navickas, Dominyka Marija Navickaitė
Leidimo metai
2021-06-15
Viršelio tipas
Kietas
Puslapių skaičius
304
Matmenys
21,3x14,3x2,6
Pav. originalo kalba
Catching Fire: How Cooking Made Us Human
Leidinio kalba
Lietuvių
Prekės kodas
000000000001112447
EAN kodas
9786090145791
ISBN kodas
9786090145791
Product image

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

5,0/5(1)
Sandėlyje
-77%
4,34 
Tapkite Pegaso klubo nariu ir sutaupykite: 14,55 
18,89 

Kainos el. parduotuvėje Pegasas.lt ir Pegaso fiziniuose knygynuose gali skirtis.

Atsiliepimai

5,01 įvertinimo
1 pirkėjai jau įvertino šią prekę, įvertinkite ir Jūs!
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
5/5
Emilija
2022-01-14
Neautentiškas komentaras
Knyga, pateikianti itin daug naujų, šviežių žinių, joje pristatomas ne visai tipinis požiūris į maistą ir žmogaus evoliuciją. Tikras atradimo džiaugsmas. Padės visiškai kitaip pažvelgti į save, į žmogų kaip homo sapiens, į tai, ką ir kaip valgome.